lördag 8 augusti 2009

Australien

Hej alla!

Det var ett tag sedan men nu är jag på banan igen!
Vi har varit på semester, i Australien. Helt fantastiskt. Det är ju inte så lång resa, från HK till
Brisbane som vi flög till är det ca. 8 timmars flygtid. Vi bestämde oss bara några dagar innan avgång att Australien skulle vara kul att se lite mer av, så fick det bli. Vi hade inte några direkta planer utom kollade lite på nätet innan. Vi hyrde en bil när vi landat och for till The Gold coast som ligger på östkusten i Queensland, även kallat surfers paradise. Ni hör kanske på namnet att detta är ett mecka för surfare. Stranden är fantastisk, 5 mil lång och en och annan surfare.



Nu är det vinter i Australien, ca 20 grader dagtid och kvällen runt 9. Kallt tyckte vi! Här såg man verkligen olika stilar, turister med shorts, andra med Uggs - som verkar bli jätte stort igen! Dessa mocca stövlar som är bara som de är !! Jag har varit ägare tidigare till dessa, men är det dock inte längre och kommer inte bli det igen, tror jag, man ska ju aldrig säga aldrig!

Här besökte vi Queensland Number One, eller Q1 som denna skyskrapa även kallas. Värden högsta bostadshus. 323 m högt med 77 våningar, vilket man når högsta våningen på 43 sekunder. Fantastisk utsikt över hela stan och stranden, verkligen värt ett besök.


Vi besökte även en laser värld som barnen tyckte var kul, man gick då olika banor i mörker.
En hel dag vandrade vi i en nöjespark. Här kunde man klappa rockor, åka karuseller och se på vatten show. Även ett jätte akvarium med haj, sköldpaddor, rockor och andra fiskar fanns på plats.

Men höjden av hela resan tyckte nog hela familjen var besöket på Australia Zoo - Home of the crocodile hunter! Detta Zoo drevs tidigare av Steve Irwin som älskade sina djur och har spelat in många djurfilmer, tyvärr avled han under en filminspelning av ett stick av en rocka, rätt i hjärtat. Hans fru och barn driver idag vidare detta fantastiska Zoo. Inte så stort men som vi Svenskar brukar säga, lagom. Här fick barnen hålla i orm, koala och vi matade kängururna direkt från handen, helt fantastiskt!Åkte sedan vidare till längs stora Barriärrevet till Sunshine Coast. Här vet vi inte vad som hände!? Svårt att hitta något bra ställe att bo på, maten, Stranden? Som sagt, här är det bara ett stort frågetecken för oss. Vi gillade det inte alls. Kanske var vi inte på rätt ställe?
Vi kände att nu räcker det för denna gång så efter en vecka var vi riktigt nöjda med de andra guldkornen. Ser ni den lilla känguru bebisen i pungen, är det inte gulligt!

Hemma i några dagar och sedan körde vi sista resan på semestern och den gick till favoriten, Thailand. Vi pratar mycket att åka till andra ställen men faller tillbaka hela tiden till just Thailand. Vi pratar bara om en restid på 3 timmar. Även här hyrde vi bil och åkte runt lite, men
vi var inbokade på samma ställe alla nätter. Phuket är mycket lugnt nu under lågsäsong. Det är nu man kan göra fynd, billiga boende, maten och utflykterna är också billigare. Inte så mycket turister som under Svenska vintern. Här latade vi oss med sol och bad på dagarna och ja, kvällarna blir det inte så mycket party heller!

Pratade idag med en granne i huset som är en fd. polis. Bott i Hk i över 30 år. Han berättade att just i vårt hus som vi bor i nu, bodde prins Joacim av Danmarks fd. fru Alexandra,när de träffades! Visste att hon kom från HK men inte att hon hade bott på samma del av ön som vi, samma hus! 8e våningen, vi bor på 16e våning.


Nu snart börjar allvaret med skola och vardag.

Jag säger hej så länge / Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar