onsdag 29 oktober 2014

Oktober 2014

Tjääääna....

Oktober månad har snart passerat och hoppas ni har hittat på lite olika trevliga saker?

Förra inlägget berättade jag om protesterna här och det har blivit lugnare, men ibland så blossar det upp igen. Vi märker dock inget här på ön. När det var som värst i stan kunde det se ut såhär...
( bilderna har jag inte tagit själv, har lånat dem från en tidning)


Det värsta jag såg var dock detta.....en avstängd gata.


Jag och mannen tog 3 dagar/två nätter till Danang i Vietnam. Perfekt flygresa som bara tar 90 minuter. Efter 15 minuter med taxi till hotellet checkade vi in på ett underbart resort. På många ställen här kan man bo "otroligt" lyxigt för en billig peng. Vi slog även till på All inclusive. (frukost, lunch och middag). Vädret var mulet, regnperioden har börjat här men bara några skurar då och då, så helt ok.


Hotellet och utsikten från vårt rum. 5 pooler fanns och en underbar strand.

Mannen passade på att glänsa lite på standen.  Stolt över att min gamla mans ryggtavla...



Var man inte nöjd med kuddarna på rummet kunde man välja från en kuddmeny....Vi var nöjda med de som var. Tog några bad och beställde då badsalt från badsaltmenyn. Lyx!

Vi landade på förmiddagen och tog direkt bussen från hotellet för att upptäcka Hoi An. Hoi An är en av de äldsta städerna i sydostasien och ligger 30 km från Danang. Här var det mysigt i de gamla kvarteren, museum och trevliga kaffebarer. Stora delar av staden ser ut som den gjorde för 200 år sedan. Hoi An town finns med på Unescos världsarvslista.



Fick även besöka husen som de såg ut för flera hundra år sedan.

Mysigt att sitta med en drink när det kom en skur...

Vi besökte även marmorberget, där de för många år sedan bröt just marmor. Coola grottor och många trappor....


Aktiviteter för den som vågade...

Vi besökte även i Denang stad,  men tyckte inte om, som vilken rörig stad som helst. Fick iallafall med mig en underbart lampa.

Trevlig minisemester.

Några dagar senare hämtade vi upp ett nytt Swe besök, dotterns kompis från stan hade åkt hela vägen från Göteborg till Hongkong, själv. Jag fick inte hänga med tjejerna så mycket men några dagar fick allt tant vara med.


Halloween pynt och julpynt i massor...


Tack Oktober och välkommen November.

// Lena




























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar