måndag 15 november 2010

November 2010

Hej vänner,

Läser om att ni har lite snö, regn, kallt och blåsigt väder. Här skiner solen och vi har runt 26 grader varmt, vilket passar mig alldeles utmärkt! Vad händer hos Er annars? Berätta gärna!
Vi är nu sedan några veckor tillbaka inne i vardagen igen efter vår senaste tripp till NZ.
Halloween har vi självklart firat, som vanligt går vi på en stor avstängd gata och alla är ut klädda då till olika hemska figurer. Dottern ville vara samma som förra året, häxa och sonen bytte ut sin mask till någon hemsk alien.

Dottern ville gå med sina kompisar så jag och sonen gick tillsammans. Nytt för i år var att de hade parad för golfbilarna, vi har ju inga vanliga bilar på ön. En av dem, denna på bild, var grymt läskig, de hade gjort fåglarna av Alfred Hitchcok, in kommer denna dam och var "skuren" i ansiktet och såg mer död ut än levande!

Efter denna sena kväll var det bara att packa klart till dottern som skulle på klassresa, 1 vecka till Kina. Det kallar jag klassresa! Alla i år 6 åkte tillsammans med lärare, sjuksyster. Barnen fick inte ha telefon med sig, inte ringa hem någon gång under veckan utan vi föräldrar blev uppdaterade via skolans blogg, varje dag. Denna resa är dock inte gratis utan vi har fått betala för att de skulle få åka. Flög från Hongkong till Kina. Här fick de uppleva massor. Hon hade inte hunnit längta hem ens, snyft eller bara bra, kanske! De bodde två och två i hotellrummen och hade telefonen som väckte dem på morgonen. De fick bla. vandra i bergen, göra stenstämplar, cykla, besöka en skola, besöka en thé odling, en sidenfarm mm mm. På vägen hem fick dottern en överraskning! Vem kör planet hem, om inte självaste pappa. Alla barnen tyckte det var jätte coolt och hurrade och klappa efter mannen hade gjort en bra landning ( tar jag förgivet????)
En liten tjej kom fram och sa till mannen, åh, tur att du inte störtade! Det tycket jag varje gång!
En gullig liten present hade hon också köpt till gamle mor, en ask med grönt thé från thé odlingen de hade varit på! Visst är det gulligt! Även sonen fick en robot i stål.

Sonen har haft en show, en liten mindre för att fira Diwali. Diwali är en hinduiskt ljusfest som motsvarar vårt nyår. Showen spelades mycket bakom ett "lakan" så man bara skulle se skuggor. Men de skulle ändå klä sig i Indiska festkläder, så här fick det bli!

Sonens rugbylag har även tagit världs rekord! I antal deltagande i en turnering för yngre spelare. Tidigare var antal spelare runt 800 nu, 2700 deltagande! Inte illa va? Så nästa år blir det att de får vara med i Guinness Rekordbok. Länge sedan man såg denna boken och jag trodde knappt att den existerade längre, men det gör den.

Nu när vintern börjar närma sig så kommer det också fram fler ormar! Högsäsongen är just på vinterhalvåret. Har dock inte sett någon än men en dag satt det en så stor vandrande pinne utanför på huset så jag var bara tvungen att fota. Konstiga djur.................

Har även varit den stora helgen då det är picknick i parken här utanför, då spelar det band från morgon till runt 22 på kvällen. Alla sitter på sina filtar och myser med mat och ofta lite vin och öl, men i år blev det dock inte så mycket mys, se bild..............

Uch, så ledsamt för alla som är inblandade, all denna planering som pågår i ett år innan och så regnar dagen bort. Vi stod och heja på lite dans och musik sedan såg vi allt från vårt fönster, då vi har första parkett med balkong mot parken. Det blev dock lite uppehåll på eftermiddagen och då såg parkeringen för paraplyerna ut så här.

I går var det den årliga brännbolls matchen i Svenska skolan. Då samlas vi på stranden och de i svenska skolan från stan brukar också komma in, i år var det dock inte så bra uppslutning. Men vi spelade och det känns i benen idag kan jag säga, aj aj...........får skylla på, snabba start och stopp och att vi sprang i sanden för något annat kan det väl inte bero på????

Sköt om er!

/ Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar