lördag 20 juni 2009

Hej på er.....


Här kommer det en hälsning från the family Michael Jacksson!
Vi är på väg till goda vänner och brukar dock inte bära mask! Men många gör dock detta.
Svininfluensan. Vi har varit med om fågelinfluensan, Sars och nu är det svininfluensan. Vi har klarat oss tidigare och är fortfarande fullt friska. När vi går till poolområdet lyser de oss dock med en laserpistols liknande temp i pannan, sedan skrivs tempen upp. Nog om detta!

Många brukar fråga oss hur det är i Japan! Här kommer lite fakta om Hongkong som inte är Japan!

Hongkong ligger vid ÖstKinesiska havet i södra Kina. Tidigare var Hongkong en Brittisk kolloni, 1997 blev det tillhörande Kina men är en speciell administrativ region som heter SAR. Även kallats för: Ett land - två system.
Hongkong är uppdelat i tre områden, Hongkong ön, Kowloon halvön och Nya Territorierna. Tillhörande är också ca. 263 mindre öar. Den största här är Lantau med 45 000 invånare, här bor vi.
Hongkong är sedan tidigare känd för sin gamla flygplats som heter Kai Tak, som låg mitt i Centrum bland skyskraporna. Sägs att man kunde se de närboende när de åt sin middag vid landning och start. Nu ligger den nya flygplatsen Chek Lap Kok på Lantau.

Hongkong är en tredjedel stort Gotland och här bor ca. 6.8 miljoner människor och det gör HK till värdens tätbefolkade regioner.

Nu kan ni lite om Hongkong.

Vi har varit här knappa en vecka. Har haft otroligt tur med vädret som har varit varmt, ca 33 grader men man är lite frusen från Sverige, där man aldrig tinar upp, så vi njuter även när svetten rinner.....Idag var det tyfon varning 1 men ingen tyfon har syns till. Vid gradering nr.8 stängs allt ned, båtar, taxi, affärer mm mm, men då vindar det endel också kan jag lova.....

Hoppas alla har haft en underbar midsommar! Själva var vi på Disneyland, mer om detta senare.

Dagen har just börjat för er men här är det snart natten så det blir allt för denna gång,

Sköt om er/ Lena

3 kommentarer:

  1. Hej Lena

    Vad fina ni är på kortet... Saknar er redan.. det blir så tomt på gården utan Isak o Felicia.Erik sakna Isak ganska mycke som han själv sa när vi var på fotbollen i onsdags.
    Midsommar var som vanligt sol, regn och blåst men det ser ut att bli bättre. Har precis skickat iväg Elin på scoutläger i 5 dgr hon har säkert mycke att berätta när hon kommer hem ,ska be henne att skriva till Felicia när hon är hemma igen. Min mail adress är ase@bornet.net och Borre har borre@bornet.net.Ha det nu jättebra!
    Kramar från hela familjen Andersson/Borre

    SvaraRadera
  2. Hej Lena med familj!
    Vad kul att kunna följa er via bloggen. Noah och Linn är helt inställda på att besöka er i höst. Hoppas att vi får till ett besök, det skulle vara så kul. Vi firade midsommar i regn och rusk, vi fryser och fryser. Vi har vinterkläder på oss och lilla Emelie är konstant kall om händer och fötter. Så kan det bli när man har bott större delen av sitt liv i Thailand. Idag är det dock sol och ska vara hela veckan!! Underbart. Vi njuter av svensk mat, svensk kultur, våra vänner och familjer och väder (trots kylan). Hoppa på den stora studsmattan i trädgården är kanon och man blir inte ens svettig.
    Ha det bra och vi hörs

    Kram Gunilla med familj

    SvaraRadera
  3. Hej kära och saknade vän!

    Du har ju lyckts att lägga in en bild nu...Blir riktigt imponerad :)
    Ja ni ser verkligen ut som jacksson family...Fattar inte att ni ska få stå ut med alla konstiga influenser. Men som du skriver så hoppas vi att ni även klarar er från denna.

    Kom precis hem från Babbel. Var där med jobbet och åt lite tapas Mmmmm va gott det var. Är ledig i morro´n och ska bara slappa med en strålande sol.

    Madicken är ju på 4H läger och ringer varje dag nu och tjatar om en kattunge!!!! Va ska man göra? Både hon och simon vill ha ett djur, men jag vet inte hur vi ska göra. Vi måste få fundera lite till.

    Ha en underbar dag och hälsa de dina
    Massor med kramar din vän sabina

    SvaraRadera