måndag 30 januari 2017

Januari 2

Hej vänner...

Då var snart denna "Fattig" månaden över som många kallar just Januari för. Många tycker också att det är en mörk och trist månad, men inte vi....
I Januari föddes min son och även jag, så två födelsedagar firar vi just under Januari så för oss blir det en trevlig månad, särskilt eftersom jag gillar att fixa inför familjens födelsedagar, ballonger, presenter och något gott blir det. Självklart sång på sängen.
Detta med ballonger tycker dock familjen numera sådär om men varför inte....ballonger är väl alltid kul? till ung som gammal?



Efter Jul kom jag tillbaka till ett strålande Hongkong, med typ Svensk sommarvärme. Vintern här har inte riktigt blivit av i år, har varit mycket varmare än vanligt. Hike och slappa på stranden.


Efter gymmaste jetlaggen, och en vecka senare var jag och mannen på resande fot igen, nu bar det iväg till Phuket för att fira vår vän från Sverige som fyllt 50 år. Tyvärr blev gästerna sjuka efter två dagar, så jag och mannen åkte omkring och upptäckte nya ställen själva. Men stranddag och födelsemiddag hann vi med innan de blev sjuka.



Vilken vy att sitta och äta i, födelsedagsbarnet med fru i mörkret med solen i bakgrunden.
Vi hyr alltid bil och åker runt på ön, och är man lite envis och orkar klättra lite så kan man upptäcka en och annan pärla med mindre folk, fin strand och fantastiskt vatten.




Boende. Nu kommer jag bomba er med massa bilder på just ett av det coolaste och lyxigaste ställe jag någonsin bott på! I Kamala ligger detta och det var så ljuvligt! Detta ställe ägs av en Thaifamilj som äger ett stort hotellkomplex i Patong. Inget de gillade förutom att de drog in massa pengar fick vi förklarat för oss. De ville bygga sitt drömhotell och det lyckades de verkligen med. Hela området består av olika boende, hus, tält, stuga mm.

Receptionen.


Här inne serverades välkomst drink ( på kvällen var det också välkomstdrink men på en annan terrass) Här är utgången till dessa "fågelbon".

Här bodde vi.


Här kommer bilder från hela området. Det fanns inga gräsklippare förutom dessa oxar som betade runt här och där. Egen kryddträdgård och Eco-tänk.





Så här såg det ut inne i vårt hus. Dessa dörrar är ingången till badrummet.






Älskar alla detaljer!

Tillbaka till Hk och utflykt med sonen till bl.a. ett tempel.


Kung hei fat choy - Gott nytt år, alla vänner.... ( repris från tidigare inlägg)

Nu välkomnar vi tuppen år. Mellan den 21 januari till 19 februari infaller de kinesiska nyåret. Varje nytt kinesiskt år representeras av ett djur, zodiak. Det finns 12 zodiaktecken som roterar i följande ordning: råtta, oxe, tiger, kanin, drake, orm, häst, get, apa, tupp hund och gris.

Som jag tidigare har berättat är det kinesiska nyåret en av de största högtiden i Hongkong/Kina. Under denna veckan höjs biljettpriser på transport upp till tre gånger mer än normalt, särskilt på flyg och tåg. Det är nu Kineserna har möjlighet att träffa sina familjer och vänner. I Kina har man gjort en hel vecka till officiell ledighet och under denna vecka stängs bla. fabrikerna helt. I Hongkong är den officiella ledigheten tre heldagar. Fyra i år då Söndagen räknas in. Skolor har ledigt en vecka, vissa skolor har en extra vecka ledigt. Vi är lediga i en vecka.

Det förbereds inför det nya året, husen ska städas riktigt grundligt ( typ som julstädning för ca 30 år sedan i Sverige) man ska bli av med allt de gamla och välkomna de nya fräscha året. Husen dekoreras med röda symboler som ofta betyder "lycka", "rikedom" eller "glädje". Även röd färg symboliserar lycka och välgång. Det pyntas med mycket blommor och en klassiker är dessa mandarin träd.


En av de vanligaste arrangemangen på nyår är denna Solanum Mammosum, Nippel frukt, eller de fem generationer,  som den också kallas. Släkt med tomat och potatis. Har aldrig ätit denna och har faktiskt inte heller sett eller hört någon som har gjort utan vanligast är det som en "blomma".


Mycket musik och dans med lejon/ drakar och MASSA folk överallt!



Som vanligt ger man ut dessa röda kuvert till sina anställda, arbetare, familj och vänner. Lai See kallas det och finns numera i olika färger men rött ska det helst vara och sedlarna får man beställa på banken då de ska vara nya och ovikta...


Jag håller mig på vår ö under dessa dagar. Jag avslutar denna gång med dessa underbara bilder som jag tagit från en tidning på kvinnorna i Indien som virkat vackraste täcken till elefanterna då det var lite kyligt. Underbart vackert!




// Lena
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar