måndag 8 december 2014

God Jul 2014

GOD JUL...

Då var vi snart där....jul. Som ni kanske vet börjar jag med jul redan 1 Dec och då gärna med gran och hela köret. Varför vänta när det är så mysigt med en tänd gran? Man har ju denna så kort tid ändå, och stressen.....Jag är helt klar med både klappar och pynt och kan bara njuta.

Men vi alla är olika, någon vill som alltid ta in granen dagen innan julafton och om man trivs med det så ska man så klart göra detta. Att klapparna är klara är inte så konstigt då kidsen bara önskar sig DYRA saker så det blir bara en max två stycken. Vi köper inte till släkt ( mor får ju såklart). Enkelt va?

Vi bestämde oss för några veckor sedan att vi åker till Sverige i jul. Fyra viljor i familjen och i år fick jag ge mig..... men tycker ändå det ska bli riktigt mysigt, men vill ha SNÖ.....Därför blir detta mitt December inlägg.

Många frågar hur julkänslan är när det just inte är någon snö och ca 20 grader, jodå den finns faktiskt. Här är lite julpynt i stan.


Ni som inte har barn så är detta Frozen, från Disney. Galet populär...
Julblommor har vi...

Lussekatter bakas...

Allt blir vad man gör det till i slutändan.

Sonen och dotter har något i skolan som heter, Week without walls. Under en v ska de göra något annat än just skola. Dotters år, åkte till Nya Zeland. Dottern valde att inte åka med då vi har varit just på dessa ställen de skulle besöka för bara något år sedan, kan ju säga att detta betalar man själv och det är INTE billigt! Så dotter och mannen åkte till Eng istället och spanade in ev skolor hon vill studera i.

Sonens år kunde välja att åka till Kina och cykla eller vara hemma i Hongkong. Han valde Hongkong denna gång och det visade sig vara mycket lärorikt.

De fick göra race runt om i Hongkong, där man skulle lösa problem på vägen.

En dag åkte de till ett hjälpcenter som heter Food Angel och hjälpte till att dela ut mat till fattiga. Denna organisation går ut på att de får in mat som skänks från olika företag/affärer. Vi hade oxå samlat in en stor insamling från just vår skola. Så här såg de ut denna dag då pensionärer kom på lunch, troligen är detta det enda mål mat de får på dagen. ( bilden är lånad av sonen)

 Sista dagen var det på, dialogue in the dark. Här fick de tillbringa 2 timmar i en mörk "låsas stad" som var uppbyggd och de som hjälpe dem var blinda, det gick ut på att kunna förlita sig på sina vänner och lära sig hur det är i de blindas värld. Detta var den bästa dagen tyckte sonen.

Havet i Sverige har ibland på sommaren algblomning. Här var det första gången jag såg ( och kände då det luktade apa) gift från just alger. Ser ut som någon har spillt färg i havet men det är gift, hua...Typ som algblomning ...

Vi har haft ganska fint väder de senaste, morgonsolen är underbar och vandringen tröttnar jag aldrig på. Ibland träffar man även på färglada vänner...





Barnen har sjungit julsånger i skolan, denna kväll kom regnet såklart...men vacker sång i lite mer pop anda bjöds på från de större kidsen som mina räknas till. Det är så fantastiskt kul att fortfarande få hänga med till skolan på dessa event.

Vi har sagt hejdå till poolen, ses nästa år...

Nu ska jag plocka fram väskorna och börja packa.

Ännu en gång GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! Avslutar med lite pynt på golfbilarna och juldekoration på "torget"/ Plazan.


// Lena


 


 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar