lördag 19 juni 2010

Glad Sommar

Hej vänner

Vilken bröllopsyra ni har haft i Sverige! Till slut fick Victoria sin prins Daniel. Vackert. Vilket äventyr som väntar dem, framförallt Daniel. Vi här borta på andra sidan vill vi självklart önska brudparet, lycka till!

Jag vill också hylla min fantastiska dotter! Hon har under detta året verkligen visat prov på att hon kan om hon bara vill. Förra terminen tog hon ju silver i löpning. Förra veckan simmade hon in guld i bröstsim. Alla i klass 5 och 6 tävlade mot varandra. En heldag tillbringade jag vid poolen med ett hundra tals andra föräldrar som var där för att heja på dessa ungdomar. Det är kul att se att så många just föräldrar ställer upp för sina barn här borta. Priset delas ut av rektorn.

Dottern fyller ju 10 år nu i Juni och hon hade önskat sig i födelsedagspresent att få bada med delfinerna. Hela familjen åkte till Ocean Park som är en nöjespark. Otroligt mycket folk och väldigt hett var det denna dag. Det som kan vara jobbigt här är att eftersom barnen är blonda och många inlandskineser har kanske aldrig sett detta så vill de fota dem hela tiden! Säger man då nej så ser man snart att de står och ta kort eller filmar några meter längre bort, i smyg. Dottern fick som hon ville, bada med delfinerna, och vilken lycka!

Man kan ju inte säga annat än att dessa delfiner är så fantastiskt söta, eller hur?


Det åktes en del karuseller också, vissa var lite läskigare än andra. Dottern skulle helt plötsligt åka uppskjutet, här backar dock jag. Uch, jag gillar inte höjder längre. Sonen avstod också men man kan ju även "åka" på backen!?

En dag mitt i veckan var vi lediga, "röd" dag. Tuen Ng festival. Även kallad drak båtsfestivalen. Olika lag tävlar i dessa stora drakbåtar där en sitter och slår på trumma. Här övar de varje helg flera månader innan tävlingen. Men historien bakom denna dag började för över 2000 år sedan,
då det fanns en man som hette Ou Yuan som var poet och minister. OY var mycket populär bland folket. Kungahuset gillade dock inte OY talanger, färdigheter och popularitet utan förvisade honom från kungadömet Chu. I många år vandrade Ou Yuan omkring och skrev dikter om sin kärlek till folket. Till sist orkade han inte längre utan dränkte sig i floden Mi Lo. Fiskarna som bevittnade detta försökte rädda honom men misslyckades, men de tog sina paddlar och slog i vattnet för att hindra fiskarna och de onda andarna att ofreda Ou Yuan. Nu mera hålls tävlingarna för att hedra fiskarna i deras försök att rädda Ou Yuan.

Vi har också varit på vårt sista besök för i år skulle jag tro på Disney. Även här var det tok mycket folk denna dag, men vi kollade på bio och även Disney i sand! Snacka om sandkonstverk!

Sist men inte minst vill jag ännu en gång hylla vår fantastiska dotter som har jobbat hårt i skolan detta år. Tänk på att barnen inte kunde någon engelska för ett år sedan, nu pratar de nästan flytande! Det är en fantastisk skola de går i och uppmuntrar gärna eleverna till olika saker. Varje år väljer de ut 45 elever av 900 som får mottaga en school award. Runt 10 olika prestations grenar nomineras de i. I år var de dotterns tur. Att inför hela skolan och föräldrar få höra sitt namn bli uppropat och gå fram till rektorn, mottaga detta pris och ja, sedan bara vara så nöjd med sin prestation. Dottern nominering var, Year 5 Outstanding Achievement. Oh, vad jag är stolt!

Med detta sista inlägg inför semestern vill jag önska er alla en riktigt skön sommar!

/ Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar