söndag 29 maj 2016

Maj 2016

Hej vänner.

Då är vi i sluttampen av denna Maj månad, min favoritmånad när jag bodde i Sverige.
Vi fortsätter här med regn och fukt, så trist men vad gör man? Jag är annars ganska bortskämd med fint väder här borta med några v regn, men nu pratar vi snart 5-6 månader, blääää....

Men allt rullar ju på ändå och jag ska verkligen inte klaga ( bara liiiiiite på väder).
Jag och mannen åkte iväg en helg på båtmässa, fina ( läs dyra) bilar stod utanför marinan och stora ( läs jättedyra) båtar låg och guppade i vattnet.





Denna gråa skönhet var jag spekulant på men tyvärr räckte inte sparpengarna denna gång, vi fick inte ens gå ombord då det bara var för VIP, hit hörde tydligen inte vi.

I detta område, Gold coast, ligger också Hongkongs dyraste skola, Harrow International school. Sägs att det kostar ca 1 miljon per år, detta är dock bara vad jag har hört, inte kollat närmare på det. Men skolan är mäktig, typ vita huset? Jag lånade denna bild på nätet då det var svårt att få till något ok kort.


Vi har firat mannen som fyllt år, inte jämt i år då det small till riktigt förra året men god mat och lite presenter och ballonger blev det allt.


Jag har köpt tomatplantor som jag har odlat på vår balkong, sakta men säkert blev det små röda tomater, tyvärr inte bästa smaken tycker jag. Nu har jag iallafall provat det också.


Kusin Håkan har varit här på besök så det blev några dagar ( ganska många) med att turista. Han har varit här tidigare så nu kan man ta runt honom på lite annat som inte är så turistigt.

Vi tog en shopping kombo strand. Shek O är en strand som känslan är " utomlands", en mycket trevlig dag, här stannade vi till kvällen och tog sedan taxi hem till ön. Håkan var ute och festade loss dagen innan så jag kan nog påstå att han var lite trött under dagen, ha ha....






Vandra ville gärna Håkan så vi sa vi tar en långtripp, då faktiskt solen sken en dag. Vilken vandring, bästa, fantastiska på riktigt länge! Håkan var dock mycket trött innan vi kom upp på toppen så vi tvekade om vi kunde fortsätta men han kom igen och vi vandrade hela den planerade trippen.





Jag ska inte bara skylla på Håkan för jag var också mör när vi väl kom fram. Då belönas man ALLTID med en öl....


Vi for upp på Peaken en dag och åt gott på bubba gump, restaurangen är ju känd från filmen med Tom Hanks och filmen Forrest gump. 


Vi tog ett besök på 10 000 Buddhas, det sägs att längs denna tripp så finns det just 10 000 olika buddha statyer. Ett annorlunda men trevligt ställe. Bara inne i kapellen är det nog några 1000tals  figurer.






Håkan har varit en duktig tennisspelare i unga år och ville utmana sonen på en match, varmt och svettigt men trevligt hade de, jag satt och hejade på tillsammans med alla strandflugor som tydligen gillar mig....



Mer shopping blev det och även några fler promenader, men då lite "light". Vi gick runt här vi bor och gick bl.a. förbi där vi bodde första gången här, också ett trevligt område på ön.


Samma morgon som Håkan åkte hem sken solen och det blev en sväng till poolen.  Några dagar senare var det dock tyfonvarning och som sonen säger - vi bor nog i världens största bastu, kan inte mer än hålla med.



Tejpa fönster görs ofta här för just tyfonerna men jag har aldrig varit med om att något fönster har blåst sönder. Denna gång blev det bara varning, så ingen tyfon. Bra att vara förberedd!

Nu längtar vi alla till semestern och barnen är trötta i skolan. Dotter kör alla sina sluttentor och pluggar och pluggar.

Grattis alla mammor idag på självaste mors dag. Vi firade för några veckor sedan då det var Kines mors dag, man är väl kines numera, ha ha....

På återseende // Lena