lördag 30 maj 2015

Maj 2015

Hej alla ...

Hoppas ni mår bra fast jag läser om en kall Maj månad i Svedala. Här är det allt annat än kyligt, 33 grader men mycket regn har vi haft i Maj, men fortfarande varmt.

Mannen började månaden med att åka till Thailands djungel och cykla, detta gör han någon gång per år, ibland två. Som mest var de 9 st från Hongkong som åkte i samlad trupp, denna gång var de 3 eller 4 stycken. Så här ser det ut.






 Kines mors dag har passerat, såg dessa tårtor på stan, coola va? På denna nivå bakar inte jag.




Här hemma sprang jag runt när mannen var på semester och fixade och trixade inför mannens födelsedag, den stora födelsedagen...
Det har blivit ett antal besök i bakbutiken i stan och även maskerad gatan har fått sig ett besök.



I butiken för bak finns verkligen allt till som har med kak o bak att göra. Sedan var det planering av den stora överraskningen, våra vänner från Sverige kom över och detta var en överraskning för mannen men även en överraskning för min väninna. Så jag och vännens gubbe textade som galningar.

Är frun hemma?
Är gubben hemma?
Kan du texta?
Kan jag ringa?

Visste man inte bättre skulle man lätt kunna ta våra text för otrohet, men så var inte fallet utan en stor överraskning. Min väninna fick veta att de skulle hit samma dag, och min man fick veta när det stod i trappen och jag ringde och bad han komma ner och hjälpa mig med lite varor. TJOHOOO....
Första dagen, samma dag som festen var så tog vi en vandrings tur till Mui Wo, denna tripp brukar vi ta våra gäster på, då det händer mycket på vägen.


 Hem fort som bara den och börja dekorera cupcake till festen som också var en överraskning till gubben. Efter mycket svett och trix så blev det ett gäng sådana här, 50 st dagen till ära.

 Vi hade bokat ett uteställe på ön, utomhus men under tak av segelduk. Ser ut såhär. Mat och dryck bjöd vi på.  Även Alexander Baard kom och sa hej :)


Sedan var det party med tal och någon som fick i sig lite mycket från baren och fick gå hem tidigt, ha ha....Men ett helt gäng höll igång till baren stängde kl 02.

Ballonger ska väl alla födelsedagsbarn ha?? STORA var dessa.



Översta bilden jag och min Sabina, ett gäng härliga brudar på bild nr 2 och sonen kom ner och hjälpte till lite och tog sig en mumsbit.

Dagen efter var det inte läge att vara bakis så då blev det utflykt till Stanley med många toabesök på vägen, ha ha...

Annars har vi turistat hela veckan. shoppat och ätit i massor. Tyvärr ingen sol men bra shopping och stan väder som de sa, och frågan är hur mycket man hade orkat i gassande sol? Här kommer lite bilder från veckan. Det blåste på båten till stan...

 Ett besök på Peaken är ett måste, tycker vi.

 Shopping och en mycket intresserad expedit som helt enkelt ställer sig och klipper naglarna inför kunderna istället för att hjälpa till. Tyvärr är detta inte ovanligt och inte heller rap och prutt rätt ut, högt! Uch, detta är inte mysigt och mycket konstigt för oss.

 Linbanan upp till Buddhan, denna dag började det blåsa en del på väg upp så det gungade lite och väl uppe vid buddhan var det värsta dimman, knappt så man hittade. Lite "mystiskt" tyckte besöket och var inte allt för ledsna.


 Sabina slog till på en fin regnjacka.

 Högst upp vid buddhan såg man inte ens hela buddhan, och då är den stor, jättestor!


 En dag tog vi Hongkongs äldsta fiskeby, Tai O, här står husen på pålar. Man har även chansen att se rosa delfiner, men jag har aldrig lyckats att se dem, tyvärr.

 Men ett av öns fängelser kan man se.


En vecka går fort och snabbare än man tror är det dax att vinka hej då, alltid lika tråkigt. Livet går tillbaka till verkligheten vilket jag inte heller klagar på.

Barnen ska på klassresa i höst, dessa resmål fick de välja mellan, valet föll på Borneo. En vecka här med skolan är annat än våra klassresor på 80-90 talet. Självklart är detta inte gratis utan vi föräldrar betalar.


Nu pustar vi ut tills skolan slutar och vi åker till Sverige på sommarlov.

hej så länge // Lena