fredag 20 juni 2014

Hej igen....

Självklart måste jag visa Zlatan som pryder stan så ståtligt....




Ännu en gång, glad sommar!

Glad Midsommar alla vänner/bekanta och alla andra läsare...

Hoppas ni får en underbar dag, med mycket dans runt midsommarstången och sillmiddag. Här kör vi på som en "vanlig" dag med skola, besök hos tandläkaren och lite fredagsmys.

Som vanligt rusar tiden och nu ännu mer inför semester. Tiden rusar och nu har vi passerat 5 år utomlands och det lutar åt minst 20 år till, ha ha....vem vet? Men vi stortrivs och barnen får en utbildning både via skolan och livet som få har chansen att få.

Vi börjar väl dagen med klassiskt Svenskt midsommarväder, ha ha...

Faktiskt regn mest hela dagen men nu på em börjar det klarna upp och dessa regnbilder la jag ju upp förra gången så det blir en morgonbild från balkongen.

Denna månad har jag varit riktigt kulturell och varit på flera utställningar.




Nästa var en liten visning utomhus utanför konsthallen. Med div konstnärer.





Mellan konstställningarna har vi varit på simgala, denna gång simmade dotter hem silver.



Simhallen ligger ca 20 min med buss från oss och är otroligt fin.

Det byggs nya lägenheter på flera ställen på vår ö, dessa är våra "grannar" så jag och sonen gick på visning en dag. Alla var 3 sovrumslägenheter med lite olika planlösningar, storleken ca 120 kvadratmeter och priset började på 23 miljoner och bottenvåningen som är samma storlek men du får en liten trädgård och pool går lös på 42 miljoner. Utsikten är samma som vår - underbar...





 Vi har varit på ett stort 40 års kalas och killen har också blivit kapten - vilket syntes på dessa underbara cupcakes, som en dansk vän har bakat.


Anna från Sverige har varit på besök en vecka, denna veckan blev det mycket stan och shopping. Anna har bott i Hongkong för några år sedan så man slapp iallafall turista....
Så här ser det ut när vi tjejer är ute på shopping, före bilden då alla vill piffa inför kortet och ja, resultatet...ha ha....


Alltid lika trevligt med besök, för att det sedan ska lunka på i vardagen igen, vilket jag också gillar, man kan ju inte ha party jämt :)

Sista utställningen jag var på var häromdagen då en konstnär ställer ut pandor gjorda i papier-mache, 1600 pandor ställer Huang Rui ut, detta antal är de antalet pandor som de tror finns kvar på hela jorden. Många pandor var det och de visas några timmar på olika ställen i Hongkong, jag var i Victora park, vilket också många andra var, en galet varm dag....phuuu...


Jag träffade en kändis i stan en dag, och han är lång..... nu har just dessa bilder inte laddats ner märker jag och jag måste rusa till tandläkaren så det får bli till nästa gång, nu dröjer det till slutet av Augusti innan nästa inlägg. Jag funderar även på att kanske blogga lite mer sällan, vad tycker ni? Känns mest som jag kör samma år efter år??

Jag vill önska er alla en underbar sommar så hörs vi senare om ni vill.

// Lena