onsdag 18 augusti 2010

Sommar i Sverige

Hej alla.....

Hoppas ni har haft en lika bra sommar som vi. Vi är nu tillbaka i Hongkong och här skiner solen och vi har just nu 31 grader varmt. Skönt tycker jag. Kändes som hösten var på väg innan vi for. Vi har verkligen hunnit med mycket under nästan 6 veckor i Sverige. Vi landade på midsommarafton och åkte då direkt till affären för att inhandla mat som vi har saknat och det blev en del, men konstigt nog så är det aldrig så gott som man har föreställt sig? Vi firade midsommar tillsammans med våra grannar tills vi var så slut på kvällen så vi nästan svimmade! Vi har varit en vecka i Danmark, Skagen och det var mycket trevligt. Vi åkte med en annan familj och barnen hade fullt upp nästan hela tiden. Vi hyrde ett hus som vi utgick varje dag ifrån.

Vi har varit i vår huvudstad, Stockholm, där vi hälsade på kusin Håkan. Varmt och skönt och bad hann vi med. Vi tog även en tur till slottet och city.

Vi hälsade på våra Hongkong vänner, familjen Wilson i Växjö och även här god mat och dryck!

Vi hade en Söndags lunch för våra kära vänner och bekanta, firade mannen 45 och dottern 10 år.

Vi besökte kusten ett flertal gånger och även här njöt vi av husvagn, krabbfiske och våra små favoriter, havskräftor.

Vi har även besökt min syster yster som faktiskt är bonde. Våra liv är verkligen som dag och natt, nu har hon ju jobbat med djur nästan hela livet och jag har hängt på till både slaktaren, bönderna och häst och hundtävlingarna. Barnen älskar livet på landet med alla dessa "leksaker" som minicross, fyrhjuling och alla djur.

Vi har även varit på konserter, varit i Gränna och ätit polkagrisar mm mm. Sommaren har varit helt fullbokad och det känns som vi har fått ut det bästa från den Svenska sommaren! Nu kör vi på med skolan i morgon och sedan rullar det på här i ett ganska högt tempo. Redan om två veckor kommer vårt första besök efter sommaren, min brors dotter Ida med kompis kommer och ska stanna i två Veckor så det blir nog mycket shopping!

Sist men inte minst har mina vänner fått tillökning i familjerna, en liten tjej Milla och en Filip. Välkomna till värden!


Må så gott/ Lena