onsdag 26 maj 2010

Lyx i livet

Hej vänner

Denna gång ska jag besvara frågan som jag får om och om igen, och den är, vad gör jag på dagarna? Eller som när ni frågar, vad gör du? Kort och gott tänker jag svara med ett ord! Njuter, just det, jag har möjligheten att stanna upp i denna stressade värld och njuta, jag hinner tänka på att det är fantastiskt att man får vara frisk, och allt annat som gör livet lyxigt! Jag lever verkligen ett lyxliv, men vad är lyx? Det som är lyx för mig är säkert inte lyx för dig. Ni ska nu få följa med mig en helt vanlig dag i mitt liv. Jag vaknar vid 6.30 av alarmet. Stiger upp och öppnar gardinerna, och blir lika överraskad varje dag av vår underbara utsikt.

Jag gör frukost till barnen och följer dem till skolan, till skolan går vi uppför denna trappa varje dag, upp och ner. Vi har ju ingen bil så det blir till att gå mycket.

Väl framme säger jag hej då till barnen och får sällan följa med till klassrummen då allt nuförtiden är såååååå pinsamt! Jag går hem igen, ner för trapporna. Väl hemma brukar jag ta en kopp thé och nu äntligen har jag hittat mitt favorit thé igen, indian chai, men smakar det så kostar det, 16 thé påsar för 51 kr!

Jag kollar mina mail och lite annat om det är något särskilt. Idag ( läs igår) ska jag ta mig ner till Plazan som är vårt torg. Jag ska söka kina visa och även betala räkning och faxa. På vägen ner tar jag alltid strandpromenaden, från vårt hus till Plazan tar det ca. 15 minuter att gå. På vägen går jag förbi dotterns klassrum i skolan lämnar hennes hatt då hon idag glömt sin hatt till uniformen, har man inte den får man inte vara ute på hela dagen.

Stranden var ganska tom denna förmiddagen, solen lyste och det var mycket hett ute.

På slutet av stranden, där Plazan börjar kan man säga, hittar jag min vän som har ett yoga pass på stranden. Jag stannade en stund och fota lite och när hon var klar frågade hon om jag ville ta en lunch, tack gärna!
Väl på lunch stället så visade sig att vi var lite tidiga, typ 11.20 så de serverade bara frukost! Men lika gott det, så det fick bli blåbärs pannkakor med kanel glass och en god juice.

Väl klara med "frukosten" så var det dax för mig att springa runt mina ärenden, var tvungen att gå och fota mig först inför Kina visat, sedan ansöka om detta. Till posten och betala räkning för att sedan gå till pappers affären och faxa denna räkning, och till slut i morgon ska jag in till stan för att få papperet från denna myndighet, det ska inte vara lätt! Allt här är ganska komplicerat när det gäller staten och myndigheter så det brukar ta flera dagar för att ordna något speciellt.
In och handla mat. Till skolan igen och hämta barnen. På vägen försöker jag fånga en fjäril på kort, de vill inte, men jag ger mig inte!

Idag är det 31 grader och sol så barnen vill till poolen en stund och jag följer med dem och kompisar till Poolen, detta är lyx på en solig dag! Barnen måste vara 12 år för att få vara vid poolen utan föräldrar och därför måste vi alltid följa med, men jag klagar inte!

Kl. 17.00 går vi hem, börjar med läxor, förbereder kvällsmaten och detta tar nästan all tid till det är läggdax. Lite tv brukar det bli också. Själv sätter jag aldrig på tv på dagtid, jag följer inga serier men någon film då och då blir det. Så här kan det se ut en helt vanlig dag för mig. Men ingen dag är ju den andra lik. Det finns att göra hela tiden. Blandningen av lyx till hushåll och bullbak gör att livet känns alldeles alldeles underbart! I morgon blir det min kinesiska målning igen, denna gång har jag målat ugglor. Jag har blivit över förtjust just i ugglor här, varför vet jag inte. Ena bilden är frökens och den andra har jag gjort, ni ser väl skillnaden?


Må så gott, mitt nästa inlägg blir det sista innan sommar uppehållet som betyder semester.
Ett stort grattis till brors sonen Fredrik som idag blir 17 år, jag minns det som igår när lill killen var något år, idag är han både större och längre än mig! Grattis!

/
Lena

onsdag 12 maj 2010

Hej igen vänner..........Tiden flyger iväg här som vanligt och även jag har varit uppe och flugit. Jag har äntligen nyttjat min födelsedags present, en helikopter tur över Hongkong. Helt annorlunda att se staden från ovan, solen sken och det var en fantastiskt tur. Bilden över staden talar för sig själv tycker jag och den andra bilden är på Hk största kyrkogård.

De är lite speciella som ligger i bergen och med många stenar. Till något helt annat, jag och några vänner har varit på rea, inte vilken rea som helst utan diamant rea???? Det är en tjej vars man är grossist för diamanter och detta var varor som de inte fått sålt, så det blev billigare och rea ut dessa än att gjuta om smyckena Rean var 300% billigare än butik! Det kallar jag rea..........men det fanns en ring som kostade 43 000, på rean så ni som är lite snabba i räkning lägg på 300% och vipps så får ni bukikspris.........nja.....lite........
dyrt kanske, så det blev ingen affär för min del men kompisen handlade ett par fina örhängen för någon tusing.

Sonen har haft stor show som de har övat på i veckor, djungelboken. Sonen var elefant och alla hade sina repliker och som mor blir man så stolt när barnen står där framme och spelar sin pjäs inför alla föräldrar, inte nog med det utan allt är ju på engelska.

Sedan var det dotterns tur att åka på läger. Denna gång på lite äventyrs läger två nätter och tre dagar. En natt på en lägergård och en natt i tält. Vi vaknade under andra natten hon var borta av att det regnade och åskade som det bara kan göra här! I Sverige räknar man ju ofta mellan blixten och bullret men här hinner man aldrig, det smäller och blixtar i ett, i timmar..... Vissa barn hade bara sovit runt 1 timme i tälten och alla var självklart mycket rädda! Men allt slutade bra och lägret var annars mycket kul. De fick bygga sin egen flotte, åka linbana, klättra i bergen, bergsvandring, göra egen eld och hjälpa till med mat och mycket annat. Skönt att ha henne hemma igen......

Vi har även firat i massor, vi har haft en riktig mingel lunch för våra kära vänner här borta, vi har firat att vi trivs i lägenheten, vår 45 åring, morsdag och helt enkelt att vi har så goda vänner här som vi gärna ville umgås med över god mat och mycket dricka..........

I tisdags var vi ute med båten, detta var på 45 års dagen men då kaptenen hade jour blev det lite dryck, dock utan alkohol men vi hade en riktigt trevlig dag. Personligen är jag ju sådär intresserad av båtar men måste säga att det var faktiskt mysigt att ligga på däck och lapa sol. När jag ändå är inne på väder kan jag säga att solen har lyst med sin frånvaro i månader men nu är den här och vi hoppas den stannar, tempen är uppe i ca. 28 grader, I like................
Så här ser det ut på båten. Fråga mig dock inte något om båten för jag vet bara att den har en motor................

I dag har jag och min väninna varit lite kulturella, vi har besökt Hongkongs konstmuseum, vår lärare i Kinesisk målning rekommenderade denna utställning men vi tycket nog sådär. Men något som är bra här är att det är mycket billigt att gå på olika utställningar. En dag i veckan är det gratis annars kostar det 10 kr. Jag avslutar denna gång med några bilder på blommorna som blommar utanför i parken, visst längtar ni efter sommar när ni ser detta........


/ Lena